Hyvännäköinen - Yksilöllisen palvelun opas hiusalalle

on avuksi, kun suunnittelet asiakkaallesi hiustyyliä. Oppaan teemoja ovat korkealaatuinen palvelu ja liiketoiminnallisuus, esteettinen näkemys, kauneus, muoti, tyyli sekä asiakkaan erityislaatuisuuden tunnistaminen. Teos auttaa lukijaansa löytämään vastauksen kysymykseen "Kuinka hiusalan ammattilainen ohjaa ja vie eteenpäin asiakkaansa tyyliä?”

 

Painettu kirja: ISBN 978-952-93-4744-5

Asu: Pehmeäkantinen

Koko 250 x 230 mm

Sivumäärä: 112

Kieli: Suomi

Julkaisuvuosi: 2015

Kirjailija: Mirva Muona
Kustantaja: Pikku Reata Oy

Hinta39,27 + alv 24% + pm

Tilaukset, ryhmätarjouspyynnöt: mirva.muona@gmail.com

 

UUTTA!

e-kirja: ISBN 978-952-940478-0 (pdf)

saatavilla yhteistyökumppanimme Ellibs Oy:n kautta:

https://www.ellibs.com/fi/book/978-952-93-4744-5

 

HE KERTOISIVAT KAVERILLEKIN: 

 

MARJO PAASISALO
Hiusalan ammatinopettaja, aikuiskouluttaja, oppikirjailija, asiantuntija hiusalan ja erikoisammattitutkinnon perustetyössä

Tervetuloa hiusalalle,  Hyvännäköinen! Lukemani perusteella Hyvännäköinen on uusi tapa jäsentää ja oppia hiusalan yksilöllistä palvelutyötä. Kirjan teoriaosuus on vahvaa  ja paikoin vaativaakin. Teksti etenee teemoittain ja  syventyy oppijaa lähellä olevien tiedollisten ja toiminnallisten tehtävien kautta.  Kokonaisuudesta rakentuu täysi oppimisen kaari ja opas on siksi käytettävissä kurssikirjaa laajemmin. Hyvännäköinen tukee  ammattiinkasvamista ja liiketoiminnallisen ajattelun kehittymistä laajemminkin hiusalan opintojen aikana. Nuorelle lukijalle kirjoitettu teksti sopii  hyvin aikuistenkin käyttöön esimerkiksi erikoisammattitutkinnon aineistona. Suosittelen!

 

LEENA SAVILAMPI
Hiusalan ammatinopettaja

Hyvännäköinen on oppikirja, jonka julkaisua todella odotan. Pystyn kirjan avulla entistä paremmin tukemaan opiskelijoitani asiakaspalveluasenteen omaksumisessa sekä yksilöllisen palvelun ymmärtämisessä. Tehtävissä opiskelijat ottavat aktiivisen roolin oppimiseensa ja he oppivat yhdessä. Kokeilin muutamaa tehtävää heti kun oli mahdollista!


TOISEN VUODEN OPISKELIJAT ASA, IIDA JA SIIRI

Meidän mielestä tämä on hyvin opiskelijalähtöisesti kirjoitettu teos. Se antaa paljon apuvälineita asiakaspalvelutilanteisiin. Hyvä esimerkki tästä on kasvojenmuotojen huomioiminen leikkauslinjojen ja

-rakenteiden valinnassa. Sisältö on jaoteltu hyvin. Ulkoasu ja kuvat ovat ajanhenkisiä ja muodikkaita. Lukujen alussa olevat kuvaukset oppimistavoitteista auttaa oppimista. Käyttäisimme niitä ennen kun alamme lukea lukua ja sitten myös lukemisen jälkeen sen tarkastamisessa että ollaanko opittu mitä piti. Tässä kirjassa on hyvä se, että oppii miten perustellaan että joku tyyli sopii asiakkaalle.

 
TOISEN VUODEN OPISKELIJA KATI

Tämä on tosi kiva kirja. Tässä on nyt juuri sitä tietoa mitä ei oikein mistään kirjoista tai netistä ole löytänyt.  Netissä on kyllä ne kasvojenmuodot,  mutta miten sitä tietoutta sovelletaan palveluihin, on ollut se vaikea juttu  koulutehtävissä.